Ga terug
+ servings
franse uien
Recept afdrukken
No ratings yet

French Onion Toast

Als je dol bent op gekarameliseerde uien en/of Franse Uiensoep, dan vind je deze French Onion toast wellicht ook lekker. Krokante toast met zoete uien, afgetopt met kaas en tijm. Eens iets anders dan een tosti!
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 20 minuten
Gang: lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: gekarameliseerde ui, lunchrecept, tosti, warm broodje
Servings: 2 (grote) stuks

Equipment

  • oven met bakplaat of grill

Ingrediënten

  • 4 rode of witte uien - in halve ringen
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 grote plakken rustiek brood
  • 75 g Gruyère - geraspt
  • verse tijm
  • zwarte peper

Instructies

  • Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en doe hier de uien bij. Voeg de rode wijnazijn toe en karameliseer de uien op middelhoog vuur, gedurende 30-40 minuten. Ze moeten helemaal zacht zijn en zoet smaken.
  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Leg de twee plakken brood op een bakplaat en verdeel de gekarameliseerde uien over het brood.
  • Strooi de geraspte Gruyère over de uien en schuif de toast 10 minuten in de oven, tot de kaas helemaal is gesmolten.
  • Verdeel verse tijm en zwarte peper naar smaak over de French Onion toast.