Flammkuchen stokbrood
Een Flammkuchen recept met een twist, zo kunnen we dit Flammkuchen stokbrood wel noemen toch? Ik maakte gebruik van de originele toppings en dat zorgde voor een toprecept voor Fastfood Friday.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: bijgerecht, lunch
Keuken: Duits, Frans, Oostenrijks, Zwitsers
Trefwoord: belegd brood, fastfood friday, flammkuchen, stokbroodje
Servings: 4 stuks
Koekenpan
bakplaat met bakpapier
- 1 stokbrood
- 1 ui - in halve ringen
- 200 g crème fraîche
- 50 g Emmentaler - geraspt
- 125 g spekblokjes
- verse bieslook - fijngesneden
Snijd het stokbrood doormidden en snijd beide helften vervolgens over de lengte doormidden.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de halve uienringen tot ze glazig zijn.
Verwarm de oven voor op 220℃ boven- en onderwarmte.
Smeer de vier stukken stokbrood in met crème fraîche en strooi hier de geraspte emmentaler overheen.
Verdeel de halve uienringen en de spekblokjes over de stokbroden.
Bak het Flammkuchen stokbrood 10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en de toppings helemaal warm zijn.