Eenpans orzo met kip
Eén van mijn favoriete makkelijke maaltijden van de afgelopen tijd is deze romige orzo met kip. Compleet gemaakt in één pan dus alle smaken vind je terug in het gerecht én je hebt weinig afwas. Perfect toch?
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: eenpansgerecht, kip recept, makkelijke maaltijd, orzo, romige orzo
Servings: 4 personen
- 400 g kipdijfilet - in blokjes
- 1 el gedroogde rozemarijn
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el olijfolie
Voor de orzo
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 250 g Orzo
- 1 el Italiaanse kruiden
- sap van 1/2 citroen
- 1 tl dijon mosterd
- 500 ml kippenbouillon
- 200 ml kookroom
- 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 15 g verse basilicum
- peper en zout
Meng alle ingrediënten voor de kip door elkaar.
Bak de kip in een hapjespan of ruime koekenpan met deksel tot de kip rondom goudbruin is.
Voeg dan de ui en knoflook toe en fruit mee tot de ui glazig ziet.
Doe de Orzo bij de kip in de pan.
Roer de Italiaanse kruiden, citroensap, mosterd, kippenbouillon en kookroom door elkaar en schenk dit in de pan.
Roer even goed door, doe de deksel half op de pan en gaar de Orzo in 10 minuten.
Roer als laatste de Parmezaanse kaas, basilicum, peper en zout door het gerecht.