Dulce de leche cheesecake
Deze dulce de leche cheesecake is er eentje voor de echte zoetekauw. Met zelfgemaakte dulce de leche is 'ie natuurlijk het aller lekkerst.
Voorbereidingstijd3 uur uur 20 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Afkoelen/opstijven6 uur uur
Totale tijd10 uur uur 35 minuten min
Gang: nagerecht, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake, dulce de leche, fastfood friday, karamel
Servings: 1 taart (23 cm)
- 2 blikken gecondenseerde melk
- 200 g Bastogne
- 100 g boter
- 600 g naturel roomkaas
- 100 g crème fraîche
- 100 g kristalsuiker
- 1 el maizena
- 1 tl kaneelpoeder
- 3 eieren
- 1 eidooier
- snufje zout
Maak eerst de dulce de leche door de blikjes gecondenseerde melk te koken. Doe je dit in een pan, dan ben je ongeveer 3 uur tijd kwijt. In de slowcooker kost het je 8 uur. Laat de dulce de leche goed afkoelen.
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
Verwarm de oven voor op 150℃ boven- en onderwarmte en plaats de ovenschaal met water onderin de oven.
Maal de Bastogne fijn en laat de boter smelten in een steelpannetje.
Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Schep de koekbodem in de springvorm en druk goed aan.
Doe de roomkaas, crème fraîche, kristalsuiker, maïzena, kaneelpoeder, één blik dulce de leche en een snuf zout in een kom. Klop het geheel tot een egaal cheesecakebeslag.
Spatel daarna een voor een de eieren en de eidooier door het beslag.
Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de cheesecake in het midden van de oven, in 75 minuten gaar.
Zet na de baktijd de deur van de oven open en laat de cheesecake daar een uurtje staan.
Laat de taart vervolgens volledig afkoelen op het aanrecht en opstijven in de koelkast.
Decoreer de cheesecake de volgende dag met het laatste blik dulce de leche en eventueel karamelpareltjes.