Congee met kip
Congee is een heerlijk hartig comfortfood-recept dat wat mij betreft onder de soepen mag worden geschaard, hoewel het iets dikker is dan dat. Ik maakte een variant van chef Melissa King met kip.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 15 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: aziatisch, comfort food, congee, kipgerecht, rijstepap, rijstsoep
Servings: 2 personen
- 2 el olie om in te bakken
- 1 ui - gesnipperd
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 el gember - fijngehakt
- 100 g pandan rijst
- 2 liter kippenbouillon
- 400 g kipdijfilet - in reepjes
- 1 tl vissaus
- 1/2 tl witte peper
Toppings:
- 1 zachtgekookt ei - 5 min. gekookt
- 1 bosui - in ringen
- 1 handje gezouten pinda's - grof gehakt
- 2 tl crispy chili oil
Verhit de olie in een diepe pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember aan tot de ui glazig begint te zien.
Doe dan de rijst in de pan en bak dit al roerend even 2 minuten mee.
Schenk de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst 45 minuten zonder deksel op de pan zachtjes pruttelen.
Voeg de kipdijfilet aan de congee toe en kook het geheel nog 15 minuten op laag vuur door.
Breng de congee met kip op smaak met vissaus en witte peper.
Schep de congee in diepe borden en verdeel de toppings over de borden.