Verwarm de oven voor op 160 graden en bedek de bodem van een ronde bakvorm met een vel bakpapier. Vet de randen in met een beetje boter.
In een staande mixer meng je de de basterdsuiker en de vanillesuiker met de roomboter. Laat de machine zo'n 5-10 minuten draaien totdat je een romige massa hebt.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een ei toe als het vorige is opgenomen.
Voeg het zelfrijzend bakmeel in etappes toe en laat de machine zachtjes draaien totdat je een glad beslag hebt.
Als laatste voeg je de citroenrasp + het sap toe.
Giet het beslag in de vorm en schuif in de oven voor ongeveer 1 uur.
Topping
Roer de mascarpone los en voeg telkens een beetje poedersuiker toe. Zodra je een smeuïge massa hebt voeg je 2 eetlepels citroensap toe. Let op dat je topping niet te dun wordt, anders glijdt het van je cake af.
Smeer met een lepel de mascarpone op de bovenkant van de afgekoelde cake en strooi de amandelen erover.
Notes
Bewaar de cake in de koelkast, dat is het beste voor de topping (ivm een beetje opstijven). Laat de cake even op kamertemperatuur komen voordat je een stuk serveert.