Carrotcake met ananas en kokos
Door ananas en kokos toe te voegen aan mijn vaste carrotcakerecept, krijgt de cake een ietwat tropisch tintje. Bijzonder, maar ontzéttend lekker en eens iets anders dan anders.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd1 uur uur 5 minuten min
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: ananas, Bakken, carrotcake, kokos, roomkaasglazuur, taart
Servings: 1 taart (24 cm)
Voor de carrotcake:
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 150 ml zonnebloemolie
- 3 eieren
- 100 g wortel - fijn geraspt
- 150 g ananasstukjes - op sap, uitgelekt
- 75 g geraspte kokos + extra ter garnering
- 1 tl kaneelpoeder
- 50 g walnoten - grof gehakt + extra ter garnering
- snuf zout
Voor het glazuur:
- 200 g naturel roomkaas - op kamertemperatuur
- 100 g poedersuiker
- 75 g ongezouten boter - op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-aroma
Verwarm de oven voor op 175°C boven- en onderwarmte en vet de springvorm in. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Roer alle ingrediënten voor de carrotcake tot een cakebeslag en stort dit in de springvorm. Bak de carrotcake in het midden van oven in 40-45 minuten gaar en laat hem volledig afkoelen.
Maak het roomkaasglazuur door alle ingrediënten met een elektrische mixer op te kloppen tot een glad en smeerbaar glazuur.
Smeer de hele carrotcake in met het roomkaasglazuur en garneer de cake met geraspte kokos en extra walnoten.