Caesar salade met witte asperges
Het witte asperge seizoen is in volle gang. En hoewel ze lekker zijn om op de klassieke manier te eten, zijn ze ook top om te verwerken in een salade. Zoals ik in deze Caesar salade heb gedaan bijvoorbeeld!
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: salade
Keuken: Hollands
Trefwoord: caesar salade, maaltijdsalade, witte asperges
Servings: 2 personen
bakplaat met bakpapier
hakmolentje
Voor de salade:
- 200 g witte asperges
- 2 kipdijfilets
- 4 plakjes ontbijtspek
- 2 kropjes romaine sla - in reepjes
- 1 Italiaanse bol - in stukken
- 2 eieren - gekookt
- Parmezaanse kaas naar smaak
Dressing:
- 2 el mayonaise
- sap van een halve citroen
- 2 ansjovis
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- paar druppels tabasco
- snuf zout
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en verspreid de asperges over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en grill de asperges 30 minuten.
Leg na 10 minuten de kipdijfilets bij de asperges op de bakplaat.
Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan krokant en snijd in stukjes. Bak in het achtergebleven bakvet de stukjes Italiaanse bol krokant, dit zijn de croutons.
Snijd de witte asperges in stukken en de kipdijfilets in reepjes. Meng deze ingrediënten met de romaine sla, ontbijtspek, croutons en eieren.
Doe alle ingrediënten voor de sladressing in een hakmolentje en maal fijn. Schep de dressing door de salade en garneer met Parmezaanse kaas naar smaak.