Brulee Camembert uit de oven
Camembert uit de oven is op zichzelf al heerlijk maar brulee camembert is misschien wel het lekkerste warme kaasje uit de oven dat ik heb geproefd. De combinatie van zoete, gekarameliseerde suiker en warme, zachte kaas is TOP.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: borrelhapje
Keuken: Frans
Trefwoord: borrelhapjes, camembert, kerstsnack
Servings: 1 kaasje
ovenbestendig schaaltje
crème brûlée brander
- 1 camembert
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1/2 tl chilivlokken
- 1 el olijfolie
- 2 el kristalsuiker
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Haal de camembert uit de verpakking en uit de houten ring en leg deze in het ovenbestendige schaaltje.
Snijd de camembert kruislings in en verdeel de tijm, rozemarijn, chilivlokken en olijfolie over de kaas.
Schuif de kaas in de oven en bak deze in 15 minuten helemaal zacht.
Strooi zodra de kaas uit de oven komt de suiker er overheen en karameliseer deze met de crème brûlée brander. Serveer direct.