Ga terug
+ servings
brownies recept
Recept afdrukken
4 van 3 stemmen

Brownies met koek & Speculoos

Eten voor je ziel, zo noem ik deze brownies met koek & Speculoos. Het recept combineert het beste van allerlei werelden, en daar kun je alleen maar gelukkig van worden. Fudgy brownies, krokante koek en daartussen Speculoos pasta. Yummmm.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Vriestijd Speculoos1 uur 30 minuten
Totale tijd2 uur 35 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, brownies, fastfood friday, pure chocolade, speculoos
Servings: 16 stuks

Equipment

  • vel bakpapier
  • vierkante bakvorm 20x20 cm
  • 2 beslagkommen

Ingrediënten

  • 200 g Speculoos pasta

Fudgy brownies

  • 125 g boter
  • 175 g pure chocolade - in stukken
  • 200 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 g bloem
  • 50 g ongezoet cacaopoeder
  • 1/2 tl zout

Koekdeeg

  • 100 g boter - op kamertemperatuur
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 g bloem
  • snuf zout

Instructies

  • Trek de omtrek van de vierkante bakvorm over op het bakpapier en smeer binnen deze omtrek de Speculoos pasta uit tot een plak. Leg de pasta 1,5 uur in de vriezer zodat het wat steviger kan worden.
  • Vet de bakvorm in en verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
  • Smelt voor de brownielaag de boter en chocolade in een steelpannetje.
  • Klop ondertussen in een beslagkom de suiker met de eieren luchtig.
  • Schenk al kloppend de boter-chocolademix bij het suikermengsel en klop nog even goed door.
  • Spatel dan de bloem, cacaopoeder en het zout door de mix, tot alle ingrediënten zijn gemengd.
  • Schep het browniebeslag in de bakvorm.
  • Haal de plak Speculoospasta uit de vriezer. Haal de plak voorzichtig van het bakpapier af en leg deze op de brownielaag.
  • Kneed voor het koekdeeg alle ingrediënten door elkaar, tot deze goed zijn gemengd.
  • Verdeel het koekdeeg in plukken over de Speculoos pasta in de bakvorm.
  • Bak de brownies 35 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen voordat je ze in stukken snijdt.