Brownies met koek & Speculoos
Eten voor je ziel, zo noem ik deze brownies met koek & Speculoos. Het recept combineert het beste van allerlei werelden, en daar kun je alleen maar gelukkig van worden. Fudgy brownies, krokante koek en daartussen Speculoos pasta. Yummmm.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Vriestijd Speculoos1 uur uur 30 minuten min
Totale tijd2 uur uur 35 minuten min
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, brownies, fastfood friday, pure chocolade, speculoos
Servings: 16 stuks
Fudgy brownies
- 125 g boter
- 175 g pure chocolade - in stukken
- 200 g kristalsuiker
- 3 eieren
- 75 g bloem
- 50 g ongezoet cacaopoeder
- 1/2 tl zout
Koekdeeg
- 100 g boter - op kamertemperatuur
- 50 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g kristalsuiker
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- 250 g bloem
- snuf zout
Trek de omtrek van de vierkante bakvorm over op het bakpapier en smeer binnen deze omtrek de Speculoos pasta uit tot een plak. Leg de pasta 1,5 uur in de vriezer zodat het wat steviger kan worden.
Vet de bakvorm in en verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
Smelt voor de brownielaag de boter en chocolade in een steelpannetje.
Klop ondertussen in een beslagkom de suiker met de eieren luchtig.
Schenk al kloppend de boter-chocolademix bij het suikermengsel en klop nog even goed door.
Spatel dan de bloem, cacaopoeder en het zout door de mix, tot alle ingrediënten zijn gemengd.
Schep het browniebeslag in de bakvorm.
Haal de plak Speculoospasta uit de vriezer. Haal de plak voorzichtig van het bakpapier af en leg deze op de brownielaag.
Kneed voor het koekdeeg alle ingrediënten door elkaar, tot deze goed zijn gemengd.
Verdeel het koekdeeg in plukken over de Speculoos pasta in de bakvorm.
Bak de brownies 35 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen voordat je ze in stukken snijdt.