Broccoli zalm quiche
Een broccoli zalm quiche ontbrak nog op OMF, kan natuurlijk niet. Zo'n klassieker, zo simpel om te maken en ook nog eens onwijs lekker. Dit recept is gemaakt met verse zalm i.p.v. gerookte zalm.
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: broccoli, hartige taart, quiche, verse zalm
Servings: 1 taart (30 cm)
- 400 g broccoli roosjes
- 8 plakjes hartig taartdeeg - ontdooid
- 6 eieren
- 1 pakje Boursin knoflook & kruiden
- 1 el gedroogde bieslook
- 1 moot verse zalm - in blokjes
- 1 rode ui - in dunne, halve ringen
- peper en zout
Kook de broccoli roosjes 5 minuten voor en laat ze daarna volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed de quichevorm met de plakjes taartdeeg.
Klop de eieren met de Boursin, gedroogde bieslook, peper en zout op en schenk de mix in de taartvorm.
Verdeel de broccoli roosjes, stukjes zalm en rode ui over de ei-mix.
Bak de quiche 30-35 minuten in het midden van de oven, tot de eieren gestold zijn en het taartdeeg bruin en gaar is.