Ga terug
+ servings
blondies witte chocolade
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Blondies met bruine boter

Bruine boter heeft zo'n bijzondere smaak, het is bijna karamelachtig. En door bruine boter te verwerken in Blondies, krijg je een heerlijk zoet cakeje/koek voor bij de koffie. Helemaal met grove stukken witte chocolade erin, wordt het echt een feestje.
Voorbereidingstijd16 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Totale tijd51 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: blondies, bruine boter, fastfood friday, witte chocolade
Servings: 16 stukken

Equipment

  • vierkante bakvorm van 20x20 cm
  • bakpapier
  • beslagkom met garde

Ingredients

  • 150 g ongezouten roomboter
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 2 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g witte chocolade - in grove stukken
  • snuf zout

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en verwarm de boter net zolang tot het een mooie hazelnootkleur krijgt. Pas op dat de boter niet verbrandt!
  • Schenk de bruine boter in een beslagkom en voeg hier beide soorten suiker en de vanille-aroma aan toe. Klop even goed op.
  • Voeg dan een voor een de eieren toe en klop deze met de suiker en boter op.
  • Doe het zelfrijzende bakmeel, witte chocolade en een snuf zout in de kom en spatel het geheel tot beslag.
  • Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Schep het blondiebeslag in de bakvorm en bak de blondies 35-40 min in het midden van de oven.
  • Laat volledig afkoelen voordat je de blondies in stukken snijdt.