Blondies met bruine boter
Bruine boter heeft zo'n bijzondere smaak, het is bijna karamelachtig. En door bruine boter te verwerken in Blondies, krijg je een heerlijk zoet cakeje/koek voor bij de koffie. Helemaal met grove stukken witte chocolade erin, wordt het echt een feestje.
Voorbereidingstijd16 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Totale tijd51 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: blondies, bruine boter, fastfood friday, witte chocolade
Servings: 16 stukken
- 150 g ongezouten roomboter
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 50 g kristalsuiker
- 1 tl vanille-aroma
- 2 eieren
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 200 g witte chocolade - in grove stukken
- snuf zout
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
Smelt de boter in een steelpannetje en verwarm de boter net zolang tot het een mooie hazelnootkleur krijgt. Pas op dat de boter niet verbrandt!
Schenk de bruine boter in een beslagkom en voeg hier beide soorten suiker en de vanille-aroma aan toe. Klop even goed op.
Voeg dan een voor een de eieren toe en klop deze met de suiker en boter op.
Doe het zelfrijzende bakmeel, witte chocolade en een snuf zout in de kom en spatel het geheel tot beslag.
Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Schep het blondiebeslag in de bakvorm en bak de blondies 35-40 min in het midden van de oven.
Laat volledig afkoelen voordat je de blondies in stukken snijdt.