Bladerdeeghapjes met garnalensalade
Mocht je nog een lekker hapje zoeken voor oudejaarsavond of welke gelegenheid dan ook, deze bladerdeeghapjes met garnalensalade zijn super feestelijk. De bladerdeegbakjes maak je heel gemakkelijk zelf en dat maakt de hapjes natuurlijk extra lekker.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: bladerdeeg, borrelhapje, garnalensalade, oud en nieuw, partysnack
Servings: 9 stuks
Bladerdeegbakjes
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 1 ei - losgeklopt
Garnalensalade
- 200 g Hollandse garnalen
- 3 el mayonaise
- 1/2 tl limoensap
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl dille
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Begin met het maken van de bladerdeegbakjes. Rol het bladerdeeg uit en verdeel dit in 4 gelijke plakken.
Smeer één plak bladerdeeg in met losgeklopt ei en leg hier een ander plak bladerdeeg bovenop. Smeer de bovenste plak ook weer in met losgeklopt ei. Doe dit nog een keer met de andere twee plakjes deeg, zodat je uiteindelijk twee dubbele plakken deeg hebt.
Steek uit één van de stapeltjes 9 rondjes met behulp van de appelboor. Zorg voor voldoende tussenruimte zodat je het bladerdeeg in vierkantjes kunt snijden.
Leg het bladerdeeg waar de 9 rondjes uit zijn gestoken op de twee vellen die niet zijn uitgestoken en snijd het geheel vervolgens in 9 vierkantjes.
Verdeel de bladerdeegbakjes over de bakplaat en smeer de bovenkant weer in met losgeklopt ei.
Bak de bladerdeegbakjes in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar en laat even afkoelen.
Roer voor de garnalensalade alle ingrediënten door elkaar. Vul de bladerdeegbakjes met de garnalensalade en garneer met foreleitjes en verse dille.
Serveer direct.
Je kunt zowel de bladerdeegbakjes als de garnalensalade al van tevoren maken. Bewaar de garnalensalade luchtdicht in de koelkast, dan blijft het zo'n 3 dagen goed.
De bladerdeegbakjes bewaar je het beste maximaal 2 dagen buiten de koelkast. Luchtdicht verpakt.