Big Mac pizza
Dit is absoluut niet de eerste Big Mac variatie die ik heb gemaakt van OMF. Naast de burger, ovenschotel, wraps en taco's is het nu tijd voor... PIZZAAAA! De ultieme Fastfood Friday.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Rijstijd2 uur uur
Totale tijd2 uur uur 40 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Big Mac, fastfood friday, pizza
Servings: 2 pizza's
Voor het pizzadeeg
- 1 zakje instant gist (7g)
- 250 ml water
- 350 g bloem
- 2 tl zout
- 2 el olijfolie
Toppings
- 200 g rundergehakt
- 4 el Heinz sandwichspread tuinkruiden of naturel
- 2 el mayonaise
- 1 el ketchup
- 1 tl natuurazijn
- 150 g Cheddar - geraspt
- 1 ui - gesnipperd
- 6 augurken - in plakjes
- 2 handen ijsbergla
Doe de gist samen met het water in een kom en klop dit met een garde tot er luchtbelletjes ontstaan.
Voeg de bloem, zout en olijfolie toe en kneed het geheel met deeghaken tot een stevig en licht plakkerig deeg.
Vorm een bal van het pizzadeeg en leg deze in een licht ingevette kom. Dek de kom af en laat het pizzadeeg twee uur rijzen.
Snijd het gerezen pizzadeeg in tweeën en rol iedere helft uit tot een dunne pizzabodem. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak het rundergehakt in een droge koekenpan rul en zet even opzij.
Roer de sandwichspread, mayonaise, ketchup en azijn door elkaar en smeer hier de pizzabodems mee in.
Verdeel de geraspte Cheddar en het gehakt over de pizza’s en bak de pizza’s onderin de oven in 20 minuten gaar.
Verdeel de gesnipperde ui, augurken en ijsbergsla over de pizza en serveer direct.