Beer can chicken van de barbecue
Beer can chicken is de naam van het gerecht waarbij je een hele kip bereidt op een blikje bier. Deze keer deed ik het op de barbecue en dat zorgt voor een extra intense smaak.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 20 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: barbecue, bbq, beer can chicken, gekruide kip, hele kip, kip van de barbecue, vlees
Servings: 1 hele kip
- 1 hele kip van ong. 1-1,5 kg
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl pimenton
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 blikje van je favoriete bier - half leeg
Verwarm de barbecue naar ongeveer 180℃ en probeer deze temperatuur gedurende een uur op peil te houden. Gebruik de indirecte methode: leg dus de kolen aan één kant van de barbecue.
Maak een dry rub door de knoflookpoeder, pimenton, paprikapoeder en uienpoeder door elkaar te scheppen. Wrijf hier de hele kip mee in.
Plaats de kip op het blik bier en zet dit vervolgens in een lekbak of gietijzeren pan.
Plaats de pan met de kip op het deel van de barbecuerooster dat niet direct boven de kolen zit. Richt de borst van de kip richting de kolen.
Doe de deksel op de barbecue en laat de kip gedurende een uur grillen en garen, tot de borst een kerntemperatuur heeft bereikt van 76℃.
Laat de kip een minuut of 5-10 rusten en serveer hem daarna direct.