Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.15
van
20
stemmen
Bavette van de barbecue
Bavette is een van mijn favoriete stukken vlees van de BBQ. Het is niet lastig om te bereiden en het resultaat is grandioos. Een van de meest malse stukjes vlees die er zijn. Heerlijk!
Bereidingstijd
10
minuten
min
Gang:
bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken:
Frans
Trefwoord:
barbecue, barbecuerecept, bavette, bbq, bbquality
Servings:
700
gr
Equipment
een barbecue
Ingredients
1
stuk
Bavette
700gr
peper en zout
Instructions
Dep de bavette droog met een vel keukenrol om overtollig water eraf te halen. Smeer het vlees vervolgens in met een dun laagje olie.
Leg de bavette boven de kolen op de barbecue en grill het vlees vervolgens aan weerszijden donkerbruin. Let er wel op dat het vlees niet verbrandt!
Grill de bavette tot deze een kerntemperatuur van 45°C heeft bereikt. Pak het vlees in aluminiumfolie in en laat het 10 minuten rusten.
Bestrooi het vlees met peper en zout en snijd het tegen de draad in in repen. Serveer het direct.