Bao's met zoete kip
Het recept voor deze Bao's met zoete kip is afkomstig uit het kookboek Chinese Takeaway met 5 ingrediënten, een topper als je meer wilt leren over de Chinese keuken, zonder al te moeilijk te doen.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 5 minuten min
Gang: brood, lunch
Keuken: Chinees
Trefwoord: bao's, chinees, gestoomde broodjes, kookboek, makkelijke maaltijd, pulled chicken, warm vlees, warme broodjes, zoete kip
Servings: 4 personen
- 400 g kipdijfilet
- 80 ml rijstazijn
- 160 g bramenjam
- 1 tl selderijzout
- 1 el chilivlokken
- 120 ml lichte sojasaus
- 50 g suiker
- 375 ml water
- 4 bao's
Doe alle ingrediënten, m.u.v. de bao's, in een pan met een goed sluitende deksel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met het deksel stevig op de pan 45 minuten garen.
Haal de deksel van het pan en de kip uit het vocht. Laat de saus voor twee derde inkoken.
Pluk de kip met behulp van twee vorken uit elkaar en meng deze met de overgebleven saus.
Zet een stoommandje boven een pan met water en leg hier de bao's in. Stoom de bao's in 10 minuten zacht en warm.
Schep de pulled chicken op de bao's en serveer direct.
Ik heb de broodjes zelf geserveerd met verse bosui. Reepjes sla of in sojasaus ingelegde komkommer is hier ook erg lekker bij.
*Alleen de kip is goed te bewaren in de koelkast. Heb je de kip eenmaal op broodjes geserveerd dan kun je ze niet meer bewaren.