Ga terug
+ servings
banana cream pie
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Banana Cream Pie

Banana Cream Pie is wellicht een van de makkelijkste taarten om zelf te maken. Je hebt er maar een handvol ingrediënten voor nodig en je hoeft er bijzonder weinig moeite voor te doen. Het eindresultaat is echter top!
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Opstijven3 uur
Totale tijd3 uur 50 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: banaan, bananentaart, fastfood friday, vanillecustard
Servings: 1 taart (30cm)

Equipment

  • 1 taartvorm (30cm)
  • vel bakpapier
  • blindbakvulling
  • steelpan en garde

Ingrediënten

  • 1 vel koelvers bladerdeeg
  • 2-3 bananen - in plakjes
  • 2 eieren
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 el maïzena
  • 2 tl vanille-extract
  • 250 ml volle melk
  • 200 ml slagrom
  • 50 g poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
  • Vet de taartvorm goed in en bekleed deze met bladerdeeg. Snijd overhangend deeg weg en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Leg het vel bakpapier over het bladerdeeg en stort de blindbakvulling in de vorm.
  • Bak de taartbodem 20 minuten met blindbakvulling en daarna nog eens 10 minuten zonder. Laat de taartbodem 30 minuten afkoelen.
  • Verdeel de plakjes banaan over de taartbodem.
  • Doe voor de custard de eieren, de helft van de suiker, maïzena en 1 tl vanille-extract in een kom en klop dit tot een lichtgeel, klontvrij mengsel.
  • Schenk de volle melk in een steelpan en doe hier de rest van de suiker bij. Verwarm de melk tot de stoom er vanaf komt.
  • Schenk de melk al roerend bij het custardpapje in de kom en schenk vervolgens alles weer terug in de pan.
  • Kook de custard al roerend 2 - 3 minuten, tot de custard lekker dik is geworden.
  • Verdeel de custard over de plakjes banaan in de taartvorm.
  • Dek de taart af met plasticfolie en laat de banana cream pie volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Klop voor de topping de slagroom met de poedersuiker en 1 tl vanille-extract lobbig.
  • Schep de slagroom over de taart en garneer desgewenst met extra plakjes banaan en chocolade.

Notities

*Zoals ik in het artikel al zei: banaan wordt snel bruin. De smaak gaat niet héél snel achteruit, maar voor deze taart geldt toch: hoe sneller je hem opeet, hoe beter.