Bacon & uientapenade
Servings: 250 gram tapenade
- 300 gr ontbijtspek - broodbeleg
- 2 uien - in halve ringen
- 1 kopje espresso
- 1 1/2 tl honing
- 1 tl balsamico-azijn
- 1/2 tl komijnpoeder
- snuf zwarte peper
Verhit een droge (koeken)pan op het vuur.
Snijd de plakjes ontbijtspek in kleine blokjes en bak deze zonder vet in de pan krokant. Schep het krokante spek uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenrol.
Bak de uien in 10 minuten op middelhoog vuur in het achtergebleven spekvet zacht en glazig.
Doe dan het spek en de rest van de ingrediënten in de pan. Roer goed door en breng aan de kook.
Draai het vuur helemaal laag en laat onder af en toe doorroeren alles 40 minuten zachtjes pruttelen.
Schep alle ingrediënten in een foodprocessor of hakmolentje en pulseer een paar keer om alles te vermalen.