Aziatische steak tartaar
Yes, ik heb mijn favoriete Aziatische voorgerecht gevonden. Deze Aziatische steak tartaar heeft het lekkers van het klassieke Franse recept, maar dan met Aziatische smaken. Onwijs lekker!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Aziatisch gerecht, steak tartaar, voorgerecht
Servings: 1 persoon
- 150 g ossenhaas
- 1 el sojasaus
- 1 el zwarte azijn
- 1 el mirin
- 1 tl sesamolie
- sap van 1/2 limoen
Toppings
- kewpie mayonaise
- 1 bosui - in ringen
- knoflookgranulaat
- geroosterde witte sesamzaadjes
Snijd de ossenhaas zo fijn mogelijk en meng het vlees met de Aziatische smaakmakers.
Plaats de bakring op het serveerbord en schep hier het gemarineerde vlees in. Druk aan met de achterkant van een lepel en verwijder de bakring voorzichtig.
Top de steak tartaar af met kewpie mayonaise, verse bosui, knoflookgranulaat en sesamzaadjes. Serveer de steak tartaar direct.