Ga terug
–+ servings
Aspergesalade met ham
Recept afdrukken
No ratings yet

Aspergesalade met ham

Deze aspergesalade met ham schreeuwt lente! Lekker op een hard broodje of op toastjes en eigenlijk ook zo te maken. Met verse asperges is 'ie het aller lekkerst natuurlijk, maar voor een keer mogen ze ook best uit een pot komen.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Afkoelen1 uur
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: bijgerecht, tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: aspergesalade, borrelsalade, broodsalade, witte asperges
Servings: 500 g salade

Ingrediënten

  • 400 g witte asperges
  • 2 eieren
  • 125 g hamblokjes
  • 2 lente-uitjes - in ringen
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el verse bieslook - fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Als je verse asperges gebruikt: snijd 2cm van de onderkant van de asperges en schil ze met een dunschiller. Kook de asperges 10 minuten in kokend water en laat ze helemaal afkoelen. Snijd in de kleine stukken.
    Asperges in pot: spoel de asperges grondig af en laat ze helemaal uitlekken. Snijd vervolgens in kleine stukken.
  • Kook de eieren in 8-9 minuten gaar. Laat schrikken en snijd in grove stukken.
  • Meng de asperges met de eieren, hamblokjes en lente ui.
  • Roer de Griekse yoghurt door de mayonaise en voeg hier de mosterd, bieslook, peper en zout aan toe.
  • Voeg de dressing bij de asperges en schep goed om.