Ga terug
+ servings
Gegrilde asperges
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Asperges uit de oven met knoflook & Parmezaan

Jaaaa hoor, ik heb een nieuw favoriete recept met witte asperges gevonden. Deze gegrilde asperges uit de oven met knoflook & Parmezaan zijn zó ongelofelijk lekker. Je hebt er maar weinig anders bij nodig.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: asperges uit de oven, bijgerecht, gegrilde asperges, groenten, witte asperges
Servings: 2 personen

Equipment

  • dunschiller
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 3 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook - geperst
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • verse groene kruiden naar wens
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Snijd het kontje van de asperges en schil ze met een dunschiller. Verspreid de asperges over de bakplaat.
  • Roer de olijfolie en teentjes knoflook door elkaar en verdeel de knoflookolie over de asperges.
  • Strooi peper en zout over de asperges en grill ze vervolgens 30 minuten in de oven, tot ze gaar en zacht zijn.
  • Strooi de laatste 10 minuten van de baktijd de Parmezaanse kaas over de asperges. Bak mee tot de kaas krokant is.
  • Garneer de asperges met verse groene kruiden en extra zeezout.