Asperges uit de oven met knoflook & Parmezaan
Jaaaa hoor, ik heb een nieuw favoriete recept met witte asperges gevonden. Deze gegrilde asperges uit de oven met knoflook & Parmezaan zijn zó ongelofelijk lekker. Je hebt er maar weinig anders bij nodig.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: asperges uit de oven, bijgerecht, gegrilde asperges, groenten, witte asperges
Servings: 2 personen
dunschiller
bakplaat met bakpapier
- 500 g witte asperges
- 3 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook - geperst
- 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
- verse groene kruiden naar wens
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
Snijd het kontje van de asperges en schil ze met een dunschiller. Verspreid de asperges over de bakplaat.
Roer de olijfolie en teentjes knoflook door elkaar en verdeel de knoflookolie over de asperges.
Strooi peper en zout over de asperges en grill ze vervolgens 30 minuten in de oven, tot ze gaar en zacht zijn.
Strooi de laatste 10 minuten van de baktijd de Parmezaanse kaas over de asperges. Bak mee tot de kaas krokant is.
Garneer de asperges met verse groene kruiden en extra zeezout.