Apfelstrudel pancakes
Deze apfelstrudel pancakes zijn ideaal om te serveren als uitgebreid ontbijt. Ze doen echt aan Oostenrijkse apfelstrudel denken en dat komt met name door de heerlijke vanillesaus die we er uiteraard bij serveren.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: brunch, ontbijt
Keuken: Oostenrijks
Trefwoord: american pancakes, apfelstrudel, pannenkoeken, vanillesaus
Servings: 4 personen
elektrische (hand)mixer
beslagkom met garde
Appel pannenkoeken
- 6 eieren - gesplitst
- 50 g lichtbruine basterdsuiker
- 300 ml melk
- 250 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- snufje zout
- 1 appel - geraspt
- 50 g rozijnen - geweld
Vanillesaus
- 100 ml melk
- 100 ml slagroom
- 1 vanillestokje (merg)
- 2 eidooiers
- 40 g kristalsuiker
Vanillesaus
Begin met het maken van de vanillesaus zodat deze vast iets kan afkoelen. Doe hiervoor de melk, slagroom en het vanillemerg in een steelpannetje en verwarm dit.
Klop de eidooiers met de kristalsuiker tot een luchtig mengsel.
Schenk de warme melk al kloppend bij de eidooiers in de beslagkom en schenk daarna alles weer in het steelpannetje.
Kook de vanillesaus al roerend in, tot deze wat dikker is geworden. Laat afkoelen met de deksel op de pan.
Pancakes
Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine en de eidooiers in een beslagkom.
Klop de eiwitten met de machine tot stijve pieken.
Klop de eidooiers met de suiker, bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en een snuf zout tot een egaal beslag.
Spatel de stijfgeklopte eiwitten door het pannenkoekbeslag.
Spatel als laatste rustig de geraspte appel en rozijnen door het beslag.
Bak de pannenkoeken in een kleine koekenpan goudbruin en gaar.