Ga terug
+ servings
aardappelsalade recept
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Aardappelsalade met mosterd & groene kruiden

Dit is hands down mijn lievelings aardappelsalade van dit jaar. Met krokante smashed potatoes, mosterd dressing en veel groene kruiden. Een topper op de zomertafel!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd50 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: bijgerecht, salade
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappelsalade, groene kruiden, mosterddressing, smashed potato
Servings: 4 personen

Equipment

  • bakplaat met bakpapier
  • aardappelstamper

Ingredients

  • 300 g vastkokende aardappelen
  • olijfolie
  • 50 g doperwtjes - diepvries
  • 100 g spekblokjes
  • 5 g verse peterselie
  • 5 g verse bieslook
  • 5 g verse dille

Mosterddressing

  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gladde mosterd
  • 1 el mosterdazijn of witte wijnazijn
  • peper en zout

Instructions

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de aardappels 25 minuten voor. Giet af en laat droog stomen.
  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Verdeel de aardappels over de bakplaat en stamp ze plat met de aardappelstamper.
  • Besprenkel de geplette aardappels met olijfolie en bak ze nog eens 25 minuten in het midden van de oven tot ze lekker krokant zijn.
  • Kook ondertussen de doperwten gaar en bak de spekblokjes krokant in een droge koekenpan.
  • Verdeel de krokante aardappels over een bord en schep hier de doperwten en spekblokjes overheen.
  • Roer de ingrediënten voor de mosterddressing door elkaar en sprenkel de dressing over de aardappels.
  • Top af met groene kruiden en eventueel extra peper en zout.