Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Kimchi Dumplings

Ik bel dol op alle soorten dumplings. Gestoomd én gefrituurd. Dit is een gefrituurde variant met een vulling van varkensvlees en kimchi. Héél lekker.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd7 minuten
Totale tijd37 minuten
Gang: bijgerecht, tussendoortje
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: dim sum, dumplings, gefrituurde dumplings, kimchi
Porties: 25 stuks

Equipment

  • schaaltje water
  • pannetje met hete olie of een frituurpan

Ingrediënten

  • 25 dumpling vellen om te frituren - ontdooid
  • 150 g kimchi
  • 300 g varkensgehakt
  • 2 bosuitjes
  • 1/2 tl gember - fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • peper en zout

Instructies

  • Zorg ervoor dat de dumpling vellen goed ontdooid zijn. Bewaar ze onder een theedoek en zet een klein kommetje water klaar.
  • Doe alle andere ingrediënten in een hakmolen of foodprocessor en maal fijn tot een pasta.
  • Schep een eetlepel van de dumplingvulling in het midden van ieder dumpling vel. Maak de randen van het vel nat en vouw de dumplings dicht.
  • Verhit een pannetje met neutrale olie naar ongeveer 180 graden Celsius. Je kunt natuurlijk ook een frituurpan gebruiken.
  • Frituur de dumplings 5-7 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op een vel keukenrol voordat je ze serveert.