Ga terug
+ servings
ijstaart maken
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Kersttulbandjes van ijs

Op zoek naar een super simpel toetje voor na het kerstdiner? Met dit kersttulband recept maak je 4 mini tulbandjes van ijs. Extra lekker dankzij de (warme) chocoladesaus die je erbij serveert.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Bevriezen6 uur
Totale tijd6 uur 20 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: chocoladesaus, dame blanche, ijstaart, kerstdessert, kerstdiner, kerstrecept, kersttoetje, kersttulband, vanilleijs
Porties: 4 stuks
calorieën: 702kcal

Equipment

  • 1 siliconen bakvorm voor mini tulbandjes

Ingrediënten

  • 350 g chocolade (ik gebruikte Milka chocolade)
  • 600 ml vanille-ijs
  • 100 ml slagroom

Instructies

  • Laat het vanille-ijs zacht worden en vul de tulbandvormpjes met het ijs. Laat aan de bovenkant van de vorm een klein randje over.
  • Smelt 200g chocolade in een pannetje en laat de chocolade iets afkoelen. Schenk de gesmolten chocolade vervolgens over de gevulde tulbandvormpjes. De chocolade wordt straks hard en vormt de onderkant van de taartjes.
  • Leg de tulbandvormen minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Verwarm op het moment dat je de tulbandjes wilt serveren de slagroom in een pannetje, tot de damp er vanaf komt.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de rest van de chocolade toe en roer door tot de chocolade gesmolten is.
  • Serveer de tulbandjes met de chocoladesaus en maak het dessert eventueel af met eetbare gouden glitters.

Nutrition

Calorieën: 702kcal | Koolhydraten: 73g | Eiwitten: 7g | Vet: 48g | Verzadigde vetten: 29g | Vezels: 5g | Suiker: 64g