Ga terug
–+ servings
goulashsoep
Recept afdrukken
3.70 van 10 stemmen

Goulashsoep

Goulashsoep is een traditionele Hongaarse soep die gemaakt kan worden met verschillende soorten vlees; dit is een variant met rundvlees. Heerlijk comfort food en perfect voor de herfst vind ik.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd3 uur
Totale tijd3 uur 20 minuten
Keuken: Hongaars
Trefwoord: goulash, goulashsoep, groenten, herfstrecept, soepen, vlees
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 300 g riblappen - in blokjes van 1x1 cm
  • 3 uien - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 el bloem
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl tijm
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 1 medium aardappel - in blokjes
  • 1 wortel - in blokjes
  • 100 ml rode wijn
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout

Instructies

  • Smelt een klont boter in een soeppan en bak hierin het rundvlees rondom bruin.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak dit mee tot het goed begint te geuren.
  • Doe de bloem en tomatenpuree samen met paprikapoeder, komijn en tijm in de pan en schep dit goed om. Bak 2 minuten mee.
  • Doe de paprika, aardappel en wortel in de pan. Blus alles af met de rode wijn en voeg de runderbouillon en laurierblaadjes toe.
  • Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep zachtjes 3 uur pruttelen. Doe dit het laatste half uur zonder deksel op de pan zodat de soep wat dikker kan worden.
  • Breng de goulashsoep op smaak met peper en zout.