Ga terug
+ servings
Noedels met bosui-olie en garnalen
Recept afdrukken
4.50 van 4 stemmen

Noedels met bosui-olie en garnalen

Dat je met een paar goede ingrediënten al een heel eind kunt komen laat ik je zien met deze noedels met bosui-olie en garnalen. Met slechts 7 ingrediënten in totaal tover je een echte smaakbom op tafel.
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: bosui, bosui-olie, garnalen, makkelijke maaltijd, noedels
Porties: 2 personen

Equipment

  • diepe pan (bijv. een wok)

Ingrediënten

  • 100 ml zonnebloem- of arachide-olie
  • 5 bosuitjes
  • 200 g van je favoriete noedels
  • 250 g garnalen - gepeld en schoongemaakt
  • 2 el lichte sojasaaus
  • 1 el donkere sojasaus
  • 2 el honing

Instructies

  • Doe de olie in een wokpan en verhit dit tot de olie begint te borrelen. Draai dan het vuur helemaal laag.
  • Snijd de bosuitjes in grove stukken en voeg die aan de hete olie toe. Laat de olie zachtjes 20-25 minuten pruttelen. Let erop dat de bosuitjes niet verbranden.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Bak ondertussen in een koekenpan de garnalen in 5 minuten gaar.
  • Voeg de gekookte noedels aan de garnalen toe en schenk de bosui-olie erbij.
  • Roer beide soorten sojasaus met de honing los en voeg ook die toe aan de noedels.
  • Schep het geheel goed om en serveer direct.