Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
4.67 van 3 stemmen

Hartige Sinterklaastaart met tomatentapenade en snoeptomaatjes

Gang: bijgerecht, borrelhapje
Trefwoord: hartige taart, quiche, Sinterklaas
Porties: 1 taart

Equipment

  • Quiche vorm met losse bodem. Doorsnede: 28cm
  • oven

Ingrediënten

  • 1 rol quichedeeg
  • een handje paneermeel
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 200 gram crème fraîche
  • 4 eieren
  • 125 gram formagio tomatentapenade (1 bakje)
  • 250 gram geraspte kaas
  • rode en gele snoeptomaatjes deze zitten vaak in 1 bakje of emmertje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, standje hetelucht
  • Vet de quichevorm in met een klein beetje olijfolie en rol daarna de plak quichedeeg erover uit. Druk voorzichtig aan bij de rand en druk het overtollige deeg er vanaf.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg dan de knoflook toe en bak samen op, op middelhoog vuur.
  • Doe vervolgens de ui en knoflook in een kom en voeg daaraan de crème fraîche, de eieren, de tapenade en 150 gram kaas toe, en roer goed door elkaar.
  • Stort de vulling in de taartvorm, verdeel gelijkmatig en verdeel dan de overige 100 gram geraspte kaas erover.
  • Snijd wat snoeptomaatjes door de helft, en versier de taart met een mijter. Schuif de taart in de oven voor 20-25 minuten.