Ga terug
–+ servings
monchoutaart
Recept afdrukken
3 van 1 stem

Monchoutaart

Deze Monchoutaart is voor iedereen wel te maken want je hebt er geen oven voor nodig. Na de bereiding een tijdje in de koelkast en dan, smullen maar!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Opstijven1 uur
Totale tijd1 uur 40 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Frans
Trefwoord: monchoutaart, recept, taart, zoet
Porties: 8 personen

Equipment

  • springvorm, 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 200 g roomboter
  • 1 pak jodekoeken
  • 2 pakjes monchou - 200 g totaal
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 1 blikje vlaaivulling Kers - of aardbei

Instructies

  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier zodat je de taart er straks makkelijk van af kunt scheppen.
  • Vervolgens beginnen met het maken van de bodem, aangezien deze even moet opstijven. Verkruimel de Jodekoeken maar laat er nog wel wat grovere stukken tussen zitten, dat maakt het namelijk lekker. Smelt de boter en meng dit vervolgens met de verkruimelde koek. Stort de koekkruimels met de boter op de bodem van het taartblik en druk met de achterkant van een lepel goed aan. Zet de bodem minimaal een half uur in de koelkast.
  • Mix de monchou met de basterdsuiker goed door elkaar.
  • Voeg aan de slagroom het zakje vanillesuiker en de klopfix toe, en klop het met behulp van de mixer stijf.
  • Voeg de stijfgeklopte slagroom aan de monchou toe, en roer voorzichtig door totdat alles goed gemengd is.
  • Stort het monchoumengsel op de taartbodem en strijk glad met een pannenlikker. Zet de taart vervolgens minimaal een uur in de koelkast.
  • Wanneer de taart voldoende stevig is geworden, garneer je de taart met de vlaaivulling. Zet de taart nog even een uur in de koelkast en hij is klaar om te serveren.