Ga terug
+ servings
Met couscous gevulde aubergine
Recept afdrukken
3 van 11 stemmen

Met couscous gevulde aubergines

Deze met couscous gevulde aubergines hebben als garnering amandelen met een rooksmaak, heerlijk!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, lunch
Keuken: Marokkaans
Trefwoord: amandelen, couscous, gegrilde aubergine, gevulde aubergine, ovengerecht, vegetarisch
Porties: 2 personen

Equipment

  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 2 aubergines - over de lengte ingesneden
  • 100g g couscous
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 tl kaneelpoeder
  • sap van 1/2 citroen
  • gekookt water
  • 5 cherrytomaatjes - gehalveerd
  • 50 g amandelen met rooksmaak - grofgehakt
  • peper en zout

Sausje

  • 50 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Leg de ingesneden aubergines op de bakplaat en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Grill de aubergines 30 min in het midden van de oven tot ze zacht zijn.
  • Doe ondertussen de couscous met de knoflook, ui, kaneelpoeder en het citroensap in een kom. Schenk hier gekookt water bij tot de couscous net onder staat.
  • Leg een bord omgekeerd op de kom en laat de couscous op deze manier gaar stomen.
  • Voeg de cherrytomaatjes aan de gegaarde couscous toe en schep even kort om. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de aubergines met de couscous en schuif ze nog even 10 minuten terug in de oven.
  • Roer voor het sausje alle ingrediënten door elkaar.
  • Drizzle de knoflooksaus over de gevulde aubergines zodra deze de oven uit komen. Garneer met de gerookte amandelen en verse peterselie.