Ga terug
–+ servings
Kimchi Fried rice
Recept afdrukken
No ratings yet

Kimchi fried rice

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 150 g kimchi - fijngehakt
  • 2 bosuien - in ringen
  • 5 eieren
  • 50 ml kimchi-saus
  • 2 el gochujang
  • 3 tl sesamolie
  • 500 g basmati rijst - gekookt, het liefst van de dag ervoor
  • geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Verhit een wok op het vuur en wok hierin de spekreepjes tot ze flink wat vet loslaten.
  • Voeg de knoflook en de ui toe en wok deze mee tot de ui glazig begint te zien.
  • Doe dan de kimchi en bosui in de pan en wok deze al omscheppend 2 minuten mee.
  • Kluts 2 eieren en voeg deze toe aan de pan. Bak ze al omscheppend mee zodat het scrambled eggs worden.
  • Roer de kimchi-saus, gochujang en sesamolie door elkaar.
  • Schep de rijst in de wok en voeg hier de saus aan toe. Schep goed om en bak nog eens 5 minuten.
  • Bak ondertussen de overige eieren tot spieleitjes.
  • Schep de kimchi fried rice op borden en leg op ieder bord een gebakken ei. Top af met geroosterde sesamzaadjes.