Ga terug
+ servings
Kalkoenstoofpotje met champignons en wortel
Recept afdrukken
3.58 van 47 stemmen

Kalkoenstoofpotje met champignons en wortel

De herfst is bij uitstek geschikt voor lekkere stoofpotjes. Deze kalkoenstoofpot met champignons & wortel is een wat lichtere variant.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: herfstrecept, kalkoen, kalkoenstoof, stoofpotje
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr kalkoenfilet in blokjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 4 wortelen geschild en in plakjes
  • 250 gr kastanjechampignons in plakjes
  • 300 ml kippenbouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • snuf cayennepeper
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een braad- of hapjespan en bak hierin de kalkoenfilet rondom bruin.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak deze mee tot ze goed beginnen te geuren. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Doe vervolgens alle andere ingrediënten in de pan. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  • Doe de deksel half op de pan en laat het gerecht 20 minuten zachtjes stoven tot de wortel zacht is geworden.
  • Serveer de het stoofpotje met rijst.