5x vegetarische gourmethapjes
Lekker willen gourmetten maar geen zin hebben in een overdaad aan vlees of vis? Met deze 5 vegetarische gourmethapjes kun je prima vooruit.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: borrelhapjes, gegrilde tomaten, gevulde champignons, gourmethapjes, gourmetten, halloumi, kerstdiner, kerstgourmet, mini pizza, vegetarisch
Servings: 6 personen
Gevulde champignons met kruidenboter
- 125 g kleine champignons
- 50 g kruidenboter
- 50 g geraspte kaas
Aubergine pizza's
- 1 aubergine - in plakken
- 75 ml pizzasaus
- 50 g geraspte kaas
- rucola
Gegrilde halloumi met sesamkorst
- 200 g halloumi - in reepjes
- 5 el sesamzaadjes
Aardappelkoekjes
- 1 grote vastkokende aardappel
- peper en zout
Gegrilde tomaten met feta
- 3 tomaten - in plakjes
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- 1 tl gedroogde oregano
- 50 g feta - verkruimeld
Gevulde champignons met kruidenboter
Gegrilde halloumi met sesamkorst
Aardappelkoekjes
Was de aardappel en rasp deze grof. Was de geraspte aardappel niet nog een keer!
Neem en een handje van de geraspte aardappel en knijp deze tot een koekje.
Bak de aardappelkoekjes rondom goudbruin en gaar.
Gegrilde tomaten met feta
Smeer de plakjes tomaat in met olijfolie, peper en zout en strooi de oregano er over.
Grill de tomaten tot ze zacht zijn en verdeel direct de verkruimelde feta over de tomaat.