Zwarte peperkip
Deze zwarte peperkip is voor iedereen die van scherp eten houdt. Er gaan maar liefst twee theelepels zwarte peper in de woksaus en dat proef je!
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: kipgerecht, makkelijke maaltijd, vlees, wokgerecht, wokschotel, zwarte peperkip
Servings: 4 personen
- 500 g kipdijfilet - in blokjes
- 2 el sojasaus
- 2 el maizena
- 1/2 tl gemberpoeder
- 4 teentjes knoflook - geperst
- 1 ui - in grove stukken
- 1 rode paprika - in blokjes
Zwarte peper woksaus
- 5 el honing
- 2 el rijstazijn
- 2 tl zwarte peper
- 3 el sojasaus
- 1 el donkere sojasaus
- 3 el oestersaus
- 1 tl vissaus
Doe de blokjes kipfilet in een kom en voeg hier de sojasaus, maizena en gemberpoeder aan toe. Schep het geheel goed om en laat de kip eventjes staan.
Verhit een beetje olie in een wokpan en bak hierin de kip rondom goudbruin.
Voeg dan de knoflook, ui en paprika mee en wok het gerecht al omscheppend tot de paprika zacht wordt.
Roer alle ingrediënten voor de woksaus door elkaar en schenk de woksaus bij de andere ingrediënten in de pan.
Roer goed door en laat 5 minuten op hoog vuur bubbelen.
Serveer de zwarte peperkip met rijst.