Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm met losse bodem in met een beetje boter.
Meng in een staande mixer de boter met de basterdsuiker tot een gladde massa. Voeg daarna het ei toe en beetje bij beetje de bloem. Mix tot je een glad deeg hebt.
Rol de bol deeg in de vorm gelijkmatig uit en druk bij de randen een beetje omhoog. Prik gaatjes in de bodem en zet de bodem in de oven voor 15 minuten.
Vulling
Maak de karamel door de suiker te smelten in een steelpan. Zodra deze mooi bruin van kleur is (niet te bruin, dan wordt de karamel bitter) voeg je voorzichtig de slagroom en boter toe, blijf ondertussen roeren.
Als je een mooie egale karamel hebt voeg je het zout toe, roer nog even goed door en voeg daarna de noten toe. Roer de noten door de karamel zodat alles voorzien is van een laagje karamel en stort het geheel daarna in de bodem.
Laat de taart afkoelen en een beetje opstijven in de koelkast. Een paar uur moet voldoende zijn. Strooi voor het serveren nog een beetje fleur de sel over de taart.
Notes
Ik heb een taartvorm met losse bodem met 28cm doorsnede gebruikt.