Zonder pakje: Griekse Kofta
Het recept voor deze Griekse Kofta is ontleed aan het bekende wereldgerecht in pakjes. Nu kun je dit soort gerechte heel goed maken zónder pakje en stiekem vind ik de smaak dan minstens net zo lekker. De Kofta bestaat uit rolletjes gekruid gehakt, aangevuld met een flinke hoeveelheid courgette, tomaat en andere smaakmakers. Erg lekker om te eten met stokbrood of rijst.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: gekruid gehakt, grieks, griekse kofta, makkelijke maaltijd, warm vlees, wereldgerecht, zonder pakje
Servings: 4 personen
- 300 g mager rundergehakt
- 200 g rijst
- 1 tl paprikapoeder
- 5 tomaten - in blokjes
- 1 courgette - in partjes
- 100 ml water
Kruidenmix gehakt
- 2 el paneermeel
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- snuf nootmuskaat
- peper en zout
Sausmix
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 1/4 tl kaneelpoeder
- 1/4 tl kardemom
- peper en zout
Doe het gehakt in een kom en voeg hier alle ingrediënten van de kruidenmix gehakt aan toe. Schep alles goed om en vorm 12 rolletjes van het gehakt.
Verhit een ruime pan op het vuur en bak hierin de gehaktrolletjes rondom bruin.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Voeg het paprikapoeder aan het kookwater toe.
Doe de tomaten en de courgette bij de gehaktrolletjes in de pan. Bak het geheel zo'n 10 minuten tot de tomaten uit elkaar vallen en de courgette zacht is.
Doe alle ingrediënten voor de sausmix in de pan bij het vlees en de groenten en schenk hier 100 ml water bij. Roer alles goed door en laat het geheel nog even 5 minuten pruttelen.
Serveer de Griekse Kofta met de gaargekookte rijst.