Zoete aardappelsoep met paprika
In de herfst denken we allemaal al gauw aan pompoensoep, maar deze zoete aardappelsoep met paprika is minstens zo geschikt. Romig, lekker dik en met een klein beetje pit. Precies goed voor dit seizoen!
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: lunch, voorgerecht
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: groentesoep, herfstrecept, soep, vegetarisch, zoete aardappel, zoete aardappelsoep
Servings: 4 personen
bakplaat met bakpapier
staafmixer
- 2 rode paprika's - in grove stukken
- 1 ui - gesnipperd
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 400 g zoete aardappelblokjes
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- snufje chilipoeder
- 750 ml groentebouillon
- 100 ml kokosmelk
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Verspreid de paprika over de bakplaat en besprenkel deze met olijfolie. Rooster de paprika's 30 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
Fruit de ui en knoflook in een soeppan aan.
Voeg de zoete aardappelblokjes, paprika, gerookt paprikapoeder en chilipoeder toe en bak dit 2 minuten mee.
Schenk de groentebouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Kook de soep 25 minuten zachtjes door, tot de zoete aardappel zacht is.
Voeg dan de kokosmelk toe en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.