Zoete aardappel stamppot met andijvie
Ken je de standaard stamppotjes inmiddels wel? Probeer dan deze zoete aardappel stamppot met andijvie eens. Super simpel om te maken en dankzij de spekjes, feta en zongedroogde tomaten echt heerlijk van smaak.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: andijvie stamppot, stamppot, zoete aardappel
Servings: 3 personen
- 500 g zoete aardappels
- 125 g spekblokjes
- 250 g rauwe andijvie
- 4 zongedroogde tomaten - in reepjes
- 75 g feta
- 1 rode ui - gesnipperd
- peper en zout
Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook de zoete aardappelen in 20 minuten gaar.
Bak ondertussen in een koekenpan de spekblokjes zonder olie of boter krokant.
Giet de zoete aardappels af en stamp ze met de aardappelstamper fijn.
Voeg de spekblokjes inclusief het bakvet, de rauwe andijvie, zongedroogde tomaten, feta en rode ui toe en roer goed door.
Breng de stamppot op smaak met peper en zout.