Zelfgemaakte bapao met BBQ Pork
Al sinds ik klein ben, ben ik dol op broodje bapao. Zelf maken is natuurlijk het allerlekkerst en ik doe dat met normale bloem.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Rijstijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 50 minuten min
Gang: brood, lunch
Keuken: Chinees
Trefwoord: bapao, broodje bapao, gestoomde broodjes
Servings: 10 bapao's
Calories: 207kcal
Bapao deeg
- 1 zakje instant gist (7g)
- 1 el kristalsuiker
- 2 el neutrale olie
- 375 g patentbloem
- 175 g lauwwarm water
BBQ pork
- 250 g varkenshaas - in kleine blokjes
- 4 el barbecuesaus
- 1 el hoisin
- 1 el oestersaus
- 1 el honing
- 1 el shaoxing wine
- 1 teentje knoflook - geraspt
- snuf Chinese 5-spice
- 2 el maizena
Doe de ingrediënten voor het bapao deeg bij elkaar in een kom en kneed dit in 10 minuten tot een glad en stevig deeg.
Vorm een bal van het deeg en leg deze in een licht ingevette kom. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen.
Maak ondertussen de vulling. Bak de blokjes varkenshaas in een koekenpan gaar.
Roer alle andere ingrediënten door elkaar en schenk de saus bij de blokjes varkenshaas. Laat even pruttelen tot de saus is ingedikt en laat de BBQ Pork vulling vervolgens compleet afkoelen.
Duw de lucht uit het deeg en verdeel het deeg in 10 gelijke stukken. Vorm een pannenkoek van het deeg, schep een eetlepel BBQ Pork in het midden en vouw het deeg vervolgens weer dicht. Vorm er een bolletje van.
Leg iedere bapao op een velletje bakpapier en leg ze vervolgens in een stoommandje.
Plaats het mandje boven een pan met kokend water en stoom de bapao in 20 minuten gaar.
Calorieën: 207kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwitten: 8g | Vet: 6g | Verzadigde vetten: 2g | Vezels: 1g | Suiker: 0.4g