Ga terug
+ servings
Zalm wellington
Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm Wellington

De klassieke Wellington wordt gemaakt met rundvlees, maar deze zalm Wellington is minstens net zo lekker. Gevulde bladerdeegpakketjes met verse zalm, spinazie en andere heerlijke smaakmakers. Top als makkelijk hoofdgerecht voor het kerstdiner.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: hoofdgerecht, kerstgerecht, verse zalm, wellington, zalm wellington
Servings: 4 personen

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 400 g bladspinazie
  • 200 g naturel roomkaas
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • sap van 1/2 citroen
  • 10 g verse dille
  • 400 g verse zalm - in blokjes
  • peper en zout
  • 2 vellen koelvers bladerdeeg
  • 1 ei - losgeklopt

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
  • Voeg de bladspinazie toe en laat deze, onder af en toe omscheppen, slinken. Laat de vulling iets afkoelen.
  • Doe de spinaziemix in een kom en voeg hier de roomkaas, Parmezaanse kaas, citroensap, dille, zalm, peper en zout aan toe en schep goed om.
  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
  • Rol een van de vellen bladerdeeg uit en verdeel de Wellington vulling over de vier hoeken van het vel.
  • Leg het andere vel bladerdeeg over de vulling heen en snijd het geheel in vier pakketjes.
  • Druk de randen van de pakketjes dicht met een vork.
  • Leg de Zalm Wellingtons op de bakplaat en smeer de bovenkant van de pakketjes in met losgeklopt ei.
  • Bak de Wellingtons in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.