Yaki udon
Het recept voor deze gebakken udon noedels, oftewel Yaki udon, is al een tijdje oud. Het verscheen eerst in mijn Reishonger kookboek, maar aangezien die niet meer te koop ik - besloot ik het recept ook voor OMF te maken. Deze makkelijke maaltijd wil je in je repertoire namelijk.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: gewokte noedels, noedelrecept, udon, woknoedels, yaki udon
Servings: 2 personen
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 2 bosuitjes - in grove stukken
- 100 g shiitake - in plakjes
- 100 g witte kool - in reepjes
- 200 g udon noedels
- 200 g biefstuk - in blokjes
Woksaus
- 2 el sojasaus
- 1/2 el mirin
- 1 tl donkerbruine basterdsuiker
- 1 tl sesamolie
En verder
- 1 bosuitje - in ringen
- zwarte sesamzaadjes
Verhit een lepel olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de bosui aan. Voeg de shiitake en witte kool toe en bak deze mee tot de kool zacht is.
Kook de udon noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Voeg de biefstuk aan de groenten in de wok toe en bak een minuutje op hoog vuur mee.
Roer alle ingrediënten voor de woksaus door elkaar.
Schep de noedels in de wok en voeg hier de woksaus aan toe. Schep het geheel goed om en bak nog 2 minuten op hoog vuur mee.
Serveer de Yaki udon in diepe kommen en garneer met verse bosui en zwarte sesamzaadjes.