Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Xian Bing
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
50
minuten
min
Servings:
20
stuks
Equipment
2 kommen
Koekenpan
Ingrediënten
Deeg:
550
g
bloem
250
ml
kokend heet water
100
ml
water op kamertemperatuur
2
el
zonnebloemolie
snuf
zout
Vulling:
300
g
rundergehakt
4
bosuitjes
- in kleine ringen
1
tl
gemberpoeder
1/2
tl
knoflookpoeder
1
el
sojasaus
1
el
oestersaus
1
el
sesamolie
1/2
tl
kristalsuiker
1
el
Shaoxing wine
1
ei
snuf
zout
Instructies
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en roer het vluchtig door. De ingrediënten hoeven niet perfect gemengd te zijn.
Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
Doe ondertussen alle ingrediënten voor de vulling in een kom en kneed dit door. De vulling is behoorlijk nat, maar dat hoort zo.
Verdeel het deeg in 20 porties van ongeveer 50 gram.
Rol ieder portie deeg tot een bolletje en druk dit uit tot een pannenkoekje met een diameter van ongeveer 10 cm.
Schep een eetlepel van de gehaktvulling in het midden van het deeg en vouw het deeg vervolgens tot een buideltje.
Duw het deegbuideltje weer uit tot een pannenkoekje van ong. 1 cm dik. Herhaal bovenstaande stappen tot je alle porties deeg hebt gevuld.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de Xian Bing aan weerszijden goudbruin.