Ga terug
+ servings
witlof met ham en kaas uit de oven
Recept afdrukken
No ratings yet

Witlof met ham en kaas uit de oven

Iedereen heeft wel een recept voor witlof met ham en kaas uit de oven. Je kunt het onwijs simpel houden, maar ik deed er nèt een beetje extra mee waardoor het gerecht nog lekkerder wordt.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: hollandse maaltijd, hollandse pot, ovenschotel, witlof, witlof uit de oven
Servings: 4 personen

Equipment

  • ovenschotel van 20x30 cm

Ingrediënten

  • 4 stronken witlof
  • 150 g zuivelspread knoflook & kruiden
  • 8 plakken schouderham
  • snufje nootmuskaat
  • 50 g geraspte kaas
  • peper en zout
  • verse bieslook naar smaak - fijngesneden

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de witlof 5 minuten voor.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Halveer de stronken witlof en smeer iedere stronk aan de platte kant in met zuivelspread.
  • Rol de halve stronken vervolgens in de plakken schouderham en plaats ze naast elkaar in de ovenschaal.
  • Verdeel een snufje nootmuskaat, geraspte kaas, peper en zout over de witlof en bak de witlof in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
  • Strooi ter garnering verse bieslook over het gerecht voordat je het serveert.