Ga terug
–+ servings
Italiaanse kaasdip
Recept afdrukken
No ratings yet

Warme Italiaanse caprese dip

Deze warme Caprese dip lijkt bijna een mini kaasfondue. Mega lekker om te serveren bij de borrel en om te eten met verse ciabatta en/of toastjes. Maak de warme kaas dip en serveer deze direct, dan is 'ie het aller lekkerst.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: borrelhapje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: borrelhapje met kaas, fastfood friday, italiaanse dip, kaasdip, kaasfondue, warme kaas
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 20 g ongezouten roomboter
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 20 g bloem
  • 300 ml volle melk
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 6 cherrytomaatjes - gehalveerd
  • handje verse basilicum - fijngesneden
  • peper en zout

Instructies

  • Smelt de boter in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook aan tot deze goed begint te geuren.
  • Doe dan de bloem in de pan en bak deze, al roerend met een garde enkele minuten mee tot een zanderige textuur ontstaat.
  • Schenk de volle melk in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen tot de saus begint in te dikken.
  • Voeg dan beide kaassoorten toe en roer deze door de saus tot de kaas is gesmolten.
  • Schep als laatste de tomaatjes en basilicum door de saus en breng op smaak met peper en zout. Serveer de warme kaas dip direct.