Waldorfsalade
Waldorfsalade wordt normaal gesproken met knolselderij gemaakt maar ik koos voor een variant met bleekselderij, appel en druiven. Dit maakt de salade lekker licht, fris en perfect om te serveren als bijgerecht.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: bijgerecht, salade
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bijgerecht, frisse salade, kip-avocadosalade, vegetarische salade, waldorfsalade
Servings: 4 personen
- 4 stengels bleekselderij - in stukjes
- 2 Granny Smith appels - julienne
- 150 g groene druiven - gehalveerd
- handje walnoten
Dressing
- 2 el mayonaise
- 1 el yoghurt of kwark
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
- sap van 1/2 citroen
- snuf zout
Doe de bleekselderij, appel, druiven en walnoten in een kom.
Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep deze door de salade.
Serveer de salade direct of bewaar maximaal één dag in de koelkast.