Ga terug
+ servings
waldorfsalade maken
Recept afdrukken
No ratings yet

Waldorfsalade

Waldorfsalade wordt normaal gesproken met knolselderij gemaakt maar ik koos voor een variant met bleekselderij, appel en druiven. Dit maakt de salade lekker licht, fris en perfect om te serveren als bijgerecht.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: bijgerecht, salade
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bijgerecht, frisse salade, kip-avocadosalade, vegetarische salade, waldorfsalade
Servings: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 stengels bleekselderij - in stukjes
  • 2 Granny Smith appels - julienne
  • 150 g groene druiven - gehalveerd
  • handje walnoten

Dressing

  • 2 el mayonaise
  • 1 el yoghurt of kwark
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • sap van 1/2 citroen
  • snuf zout

Instructies

  • Doe de bleekselderij, appel, druiven en walnoten in een kom.
  • Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep deze door de salade.
  • Serveer de salade direct of bewaar maximaal één dag in de koelkast.