Ga terug
+ servings
Loempia bowl
Recept afdrukken
No ratings yet

Vietnamese loempia bowl

Ik ben dus dol op Vietnamese loempia (van die verse), maar vind het altijd veel te veel werk om te maken. Deze Vietnamese loempia bowl is dan een goed alternatief. Te serveren als koude salade of als lauwwarme maaltijd.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: hoofdgerecht, lunch, salade
Keuken: Vietnamees
Trefwoord: loempia bowl, loempia salade, maaltijdsalade, noedelsalade, vietnamese loempia
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 100 g rijstvermicelli
  • 1 el sesamolie
  • 250 g garnalen - gepeld en schoongemaakt
  • 50 g wortel - julienne
  • 100 g komkommer - julienne
  • 100 g taugé
  • 50 g ijsbergsla - in dunne reepjes
  • verse peterselie - naar smaak
  • 1 el amandelstiften

Pindasaus

  • 4 el gladde pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 100 ml water

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook. Draai het vuur uit, leg de rijstvermicelli in het water en laat deze 4 minuten weken.
  • Giet de noedels af en roer de sesamolie door de noedels. Verdeel de noedels over twee borden.
  • Bak de garnalen in een koekenpan gaar en verdeel ze, samen met de wortel, komkommer, taugé, ijsbergsla en peterselie over de noedels.
  • Doe alle ingrediënten voor de pindasaus in een steelpannetje en verwarm dit al roerend tot de ingrediënten goed zijn gemengd.
  • Drizzle de pindasaus over de loempia bowls en garneer met amandelstiften.