Vietnamese loempia bowl
Ik ben dus dol op Vietnamese loempia (van die verse), maar vind het altijd veel te veel werk om te maken. Deze Vietnamese loempia bowl is dan een goed alternatief. Te serveren als koude salade of als lauwwarme maaltijd.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht, lunch, salade
Keuken: Vietnamees
Trefwoord: loempia bowl, loempia salade, maaltijdsalade, noedelsalade, vietnamese loempia
Servings: 2 personen
- 100 g rijstvermicelli
- 1 el sesamolie
- 250 g garnalen - gepeld en schoongemaakt
- 50 g wortel - julienne
- 100 g komkommer - julienne
- 100 g taugé
- 50 g ijsbergsla - in dunne reepjes
- verse peterselie - naar smaak
- 1 el amandelstiften
Pindasaus
- 4 el gladde pindakaas
- 2 el sojasaus
- 2 el honing
- 1 el rijstazijn
- 1 el sesamolie
- 100 ml water
Breng een ruime pan met water aan de kook. Draai het vuur uit, leg de rijstvermicelli in het water en laat deze 4 minuten weken.
Giet de noedels af en roer de sesamolie door de noedels. Verdeel de noedels over twee borden.
Bak de garnalen in een koekenpan gaar en verdeel ze, samen met de wortel, komkommer, taugé, ijsbergsla en peterselie over de noedels.
Doe alle ingrediënten voor de pindasaus in een steelpannetje en verwarm dit al roerend tot de ingrediënten goed zijn gemengd.
Drizzle de pindasaus over de loempia bowls en garneer met amandelstiften.