Doe de cashewnoten in een kom en schenk hier kokend water bij tot de noten onderstaan. Dek de kom af met plasticfolie en laat de cashews een uur weken.
Vermaal de Oreo's en smelt de margarine in een pannetje. Schep de koekkruimels door de margarine en schep de bodemmix in siliconen cupcakevormpjes.
Doe de geweekte cashews samen met het citroensap, de margarine, kokosolie, kokosmelk en maple syrup in een foodprocessor of blender. Maal het geheel tot een glad beslag.
Hak nog meer Oreo's grof (gebruik zoveel als je wilt!) en schep deze door het cheesecakebeslag of maal ze mee met de vulling zoals ik heb gedaan.
Schep het cheesecakebeslag in de cupcakevormpjes. Dek de vormpjes af met plasticfolie en zet ze zo'n 4 - 6 uur in de vriezer tot ze volledig hard zijn geworden.
Verwijder de vormpjes en serveer de mini cheesecakes direct of laat ze buiten de vriezer even iets zachter worden.
Notes
*De kokosolie zou je ook kunnen vervangen voor Becel met kokosolie en amandelolie, om het gehalte verzadigd vet in de cheesecake te verlagen.