Vega lasagne
Als er IETS comfort food is, dan is het wel lasagne. Maar wat nou als je geen vlees eet? Nou, dan maak je gewoon deze overheerlijke vega lasagne! Een smaakvolle saus vol groenten en de bechamel en kaaslagen maken het plaatje helemaal af.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: lasagne, ovengerecht, ovenpasta, ovenschotel, vega lasagne, vegetarisch
Servings: 6 personen
Lasagnesaus
- 1 ui - gesnipperd
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 700 g Italiaanse groenten
- 700 ml passata
- 1/2 tl cayennepeper
- 2 tl gedroogde oregano
- 2 el verse basilicum
Bechamel
- 30 g ongezouten roomboter
- 30 g bloem
- 300 ml melk
- 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
En verder
- 250 g koelverse lasagnevellen
- 200 g mozzarella
- peper en zout
Verhit voor de lasagnesaus een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan, tot de ui zacht wordt.
Voeg de Italiaanse groenten toe en bak deze mee tot de groenten zacht worden.
Schenk de passata in de pan en voeg de cayennepeper, oregano en basilicum toe. Roer goed door en laat de saus 20 minuten pruttelen.
Maak ondertussen de bechamel door de boter in een steelpan te smelten.
Voeg de bloem toe en bak deze al roerend 2 minuten mee.
Schenk de melk in de pan en blijf roeren tot de saus indikt.
Voeg dan de Parmezaanse kaas, peper en zout toe en kook de bechamel tot de kaas is gesmolten.
Schep een lepel van de lasagnesaus in de ovenschaal en verdeel hier een laagje lasagnevellen overheen.
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Verdeel lasagnesaus over de pasta vellen en schenk een paar lepels van de bechamel over de lasagnesaus. Herhaal deze stap tot de sauzen op zijn en eindig met een volledige laag van de bechamelsaus.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de bovenste bechamellaag in de ovenschaal.
Bak de lasagne 25 minuten in het midden van de oven, tot de pasta gaar is en de kaas is gesmolten.