Ga terug
+ servings
gyoza vouwen
Recept afdrukken
2.67 van 3 stemmen

Vega gyoza met paddenstoelen

Als je een keer iets anders in je gyoza wilt dan varkensgehakt of garnalen, dan is deze vegetarische gyoza met een vulling van paddenstoelen en kool echt top. Volledig bereid in mijn Good-to-Go multicooker.
Voorbereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: bijgerecht, borrelhapje
Keuken: Japans
Trefwoord: dumplings, gyoza, multicooker, vegetarisch
Servings: 30 stuks

Equipment

  • foodprocessor of hakmolen
  • Russell Hobbs Good-to-Go Multicooker

Ingrediënten

  • 250 g champignons - in grove stukken
  • 250 g Chinese kool - in reepjes
  • 2 bosuitjes - in grove stukken
  • 3 teentjes knoflook - gepeld
  • 1 el miso pasta
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl gembersiroop
  • 30 gyozavellen - ontdooid

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de vulling in een foodprocessor en maal het geheel tot een grove pasta.
  • Neem een gyoza vel in je handen en leg hier een theelepel van de vulling op.
  • Maak de randen van het gyoza vel nat en vouw het pakketje dicht. Zorg ervoor dat er nergens openingen zijn. Maak alle gyoza's en bewaar ze onder een theedoek zodat ze niet uitdrogen.
  • Verwarm de schroeistand op de Russell Hobbs Good-to-Go Multicooker en doe een beetje olie in de pot.
  • Leg de gyoza's met de onderkant naar beneden in de pot van de multicooker en bak de onderkanten in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  • Haal de gebakken gyoza uit de pot en schenk een laagje water van ongeveer 1 cm in de pot. Plaats ook het stoomrekje in de pot van de multicooker.
  • Verdeel de gebakken gyoza over het stoomrekje en doe de deksel op de pot. Selecteer de stoomfunctie en stoom de gyoza in 10 minuten gaar.
  • Serveer direct